Thursday, December 29, 2011

Erti Hidup Ke?

HIDUP ini susah kita nak DUGA :

• Kadangkala kita rasa DEKAT dgn seseorang itu , tapi sebenarnya JAUH .
• Walaupun kita dapat BERSAMA dia , belum tentu HATI dia dapat kita SELAMI .
• Mungkin kita boleh buat dia KETAWA ,tapi kita tidak tahu apa makna SENYUMANNYA
• Bila dia menangis kita rasa kita dapat MEMUJUKNYA, walhal kehadiran kita langsung TAK DISEDARI ..


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Huh!!

Tite borink la mlm ni..tenape ea..? tite xde rase nk buat ape²,tite nk bce novel tade mood..tite lonely laaa awakk..lonely..emmm..

29aribulan sudaa kan..sejap je mase belalu..agi 2ari je dh nk masuk taon 2012,dah tue tite ni rupenye..hihi..td mak tite ngn akk² sume sebuk soh tite tawen..tggu ahh mr. Z minang..hehee..mak tite kate jgn lmbt2,ibu nk sgt tengok ank last ni tawen sblm ibu tutop mate..huwaa tetibe meleleh air mate..tenape ibu sanggup ckp acamtu.. :( insyaAllah ibu..

Semoge dengan kehadiran taon baru ini lebih memberi kebahagiaan pade tite sume..dan smoge Allah lebih memberkati hidup tite juge..‎​
آمِيّنْ... آمِيّنْ آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 28, 2011

Cecube...

Ade??
Yakin??
Berjaye??
Wawaweee??

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, December 23, 2011

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung



Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku




*series novel OMBAK RINDU best..
*series filem OMBAK RINDU best..
*series lagu OMBAK RINDU best..

Monday, October 31, 2011

long time no see

wahhh!! blog ku da berhabok,
lame sesangat tak bukak..haa semenjak bulan 10 ni la kawan..
sedar tak sedar dah sebulan tuka bidang..heeee
i dah tuka department keje, dah tuka ofis..
now di Compass bkn d Selamat Feeder..
so mase dah padat asek tengok invoice ngan paking list je..hahaaaaaa
klu dulu buleh online sepanjang mase,buleh update blog sesuke hati..
now hambek lah kau,job dtg betimpe2..heeeeee..


ape pon kehidupan taye seperti biase,
kdg2 gembire kdg2 merane tapi semakin bahagia with my Mr. Z ;)
korang acane??? hope semue dlm keadaan sihat dan baik semue.. muahhhhhh

Tuesday, September 20, 2011

belated Birthday boy

ok harini memang free je kan.. 
so bule update blog sesuke suki, ade ku kesah.. :)
nak buat ape pon den taktau, cpu dah kene hambek.. so gune kan lah mase yg ade dgn sebaeknye..
oppss da lari tajuk,,okokok ~


Happy Belated Birthday to Mr. Z,
even da terlmbt sy nk jugak wish your belated birthday via my blog.. supaya awk tahu ape yg awk patut tahu.. tak kire lah awk bace ke tak blog sy ni, hari ini Selasa 20 September 2011 bersamaan 23tahun 8hari umur awk.. ;p


yang,
sy mintak maaf sangat2 sebab sy xde hadiah yg istimewa utk awk,
xde yg istimewa mcm awk bagi kat sy, yg awk beri mase birthday sy,
xde suprise utk awk, cume sekadar itu je yg mampu utk sy bg mase hari lahir awk.. sy mintak maaf ye cayang.. jgn amek hati ye, sy sentiase doakan yg terbaik utk awk.. ILY.. 


*attn to : ♥ MFY 

heart attack...!!!

haaa da lmbt nak ceciter,tapi i just want to share on my diary..
nak bace bace taknak bace dah..ok..!!kihkihkih


ok memang mabeles sape punye plan tu kan... sengaje nak terkezutkan taye... fine..!! 1stly, bile alep ckp mcm tu sure la hati taye da xtentu rase,lagi2 esok nak raye weyh.. janganlaaaa...
ya Allah jauhkan dia dr perkara yg tak di ingini.. ameeen..


bile turun ofis, alep lagi panggil kejauh kesane..
ape ni terjadi sebenarnye??? adoiiii jgn wat aq mcmni lah beb...tetibe..., 


 TADAAAAA
hahaaa muke buruk.. terkejut vs terperanjat vs terharu sangat...
thanks awak :)

Wednesday, September 07, 2011

23 tahun 14 hari

entry da lame meyh..
baru nak update bule? almaklumlah bizi kan kan..eh sukehati lah..haha


24 AuGusT 2011 bersamaan 24 Ramadhan 1432H


got suprise from my ofismate.. pegi toilet kt blakang, tetibe je masuk balik ade denga lagu Happy Birthday kt pc..pastu korang terus record video kn,.oh my God,anjat gegurl..heeee.. ingatkan mase bulan puasa ni xde suprise2.. thank you to abg Rushdi, kak Waty, Jack, Endang, Wanniey, Verlyn & Ms Liow.. ingat gak korang kat bufday qaqa kan.. pastu dpt present.. heeeeeeee.. ;)
nt kite ade jamuan raye kat ofis, I pakai present yang u all bg tu ok..




tocey2 to Cheychey yg bagi chokelet cake,
my bro Apai yg siap antakan kek..hehe untunglaa..got double cake
haaa tak lupe jugak kat member2 taye yg gler Taufik, Ermie, Sharom, Jef yg ajk berbuke sesame kat Borneocafe mase bufday taye tu..heee thanks blanje.. :p





to all my frenmy family yg wish via sms, mms, fesbuk terima kasih also..appreciate that.. muahh ;*


opsss 1 more,to my Mr. X yg blanje sy shopping mcm2 haritu,terime kasih ea..brape bill kesemuanye yg sy paw awk?? haha.. ok kan,sy xmrajok sbb xdpt mini cooper pon da kire bagus kan... ;D
and for the very special thing i got from u..thank you so much..



Monday, August 22, 2011

kisah hati

sy di sni masih mempunyai perasaan,
hidup biaselah xsah kalau takde masalah problem,
kene kuatkan hati kene tabahkan hati,
inilah kisah hati,
sy dah cube buat yang terbaik utk semue orang,
tp sy xtau ape yg sy buat tu slh dan 
xdpt nak puaskan hati semue org tu,
mungkin bile sy da xde diorang baru fhm ape yg sy buat tu,
kan betul x ??


mode: touching.. 
ok thanks

Tuesday, August 16, 2011

buka puasa ruma mok

huarghhhhhh..
dah bape kali aq sangap nak tido ni..
padehal mlm tadi tdo cepat,pengsan lepas telan 2biji penadol..adehhh~
ok lah,jgn asek nak tdo je jum hupdate belogkuh..


14 Ramadhan @ 14 ogos
berbuka puasa kat umah gemok,evenwhile mok xde kat cni.. 
kiteorg tetap ade besame family de.. :)


dihadiri : dogo , kecik , alep , ayunte , cakai , fazli , taye & parent mok..




next 
-----> nak buka puasa kat mane??

Friday, August 12, 2011

unbelievable

Mass fish death in California after Japan tsunami..















kesian nye tgk ikan2 mati mcm tu.. dibuang gitu jerk..  T_T

Wednesday, August 10, 2011

yelaaa

ok mls nk ckp byk..
tapi terase jugak.. fine la kan.. semue org ade perasaan ape..!!
yelaaa.. kite ni time susah jer diperlukan..
time senang.. time best2.. time suke.. SEE!!! ok.. aiman x kesah.. 
bak kate ibu, biarla org buat kite..jgn kite buat org..
fullstop..



Monday, August 08, 2011

08.08.11 ~ Al-Fatihah

setahun sudaa seorang sahabatku meninggalkan aq ngn kwn2 semua..
buat Allahyarham MOHD AZREY AZIZ Bin AZMAN,
 aq n kwn2 semue xpena lupekan kau..
harini kau dah pergi tinggalkn kiteorang,
mungkin esk luse giliran aq atau sape2 pule dijemput Ilahi..
pejam celik pejam celik sekejap je mase dah berlalu,
aq masih terase kehilangan kau..
1hari nanti kite semua akan berjumpe lagi..

beb,
rumah kau da besa n cantik,
tapi macik ckp,ruma besa pon tapi sunyi buat ape..
family kau ade kerete plat no. 8810,diorg xlupe kt kau tau..
adeq ayu da besa and maken comel..
psl kwn2 pulak..
nak tau x..??
ayun da tunang xlame lagi nk kawen dah,
kecik n aud da setahun couple dah,
naz pulak dah ade awek dah,
alep dah start kumpul harte dah,
sakai n emie da bagus bukak bisnes dah,
mok pulak skrg keje kat pineng beb,
aiem selese bersame pizzanye,
capang lak sambong stadi kat kelate,
chot maken kurus katenye,
lagi sape?
haa fazli? fazli bz je skrg dgn keje,cari duet nak kawen kot..hehee..
haa? psl aq plak?
kau nk tau ke?
aq kwn ngn member kau jugak..
aq harap aq ngn die kekal hingge selamenye,insyaAllah..
kau doakan kebahagiaan kiteorg ea..
kiteorg pon sentiase doakan kau kat 'sane'..

aq masih terase kt toyo tires tu ade kau..
aq masih ingat kate2 kau mase raye 2 tahun lepas..
aq masih ingat kate2 kau mase kite nk pergi kenduri rumah naz..
aq masih ingat kate2 kau minggu terakhir sblm kau pergi tigglkn kite..
aq xpecaye bile dpt berite mengenai keadaan kau mase 08.08.2010..
kiteorang semua sedih dengan pemergian kau yang tiba2 je..
tapi semua dah ditentukan oleh Allah kan beb..
kite kene terime dengan redha..
aq doakan semoge Allah mencucuri rahmat ke atas rohmu 
& di tempatkan d klgn org yg soleh dan solehah.. amin..


*p/s :  beb nt kiteorg pegi ziarah pusare kau ea..

Friday, August 05, 2011

ai ai ai ailebiu

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila ku rindu pejamkan mataku
Dan rasakan ka ka kamu
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan ai ai ailoveyou
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk kedalam fikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan??

Thursday, July 28, 2011

go go TIGER Malaya !!

korangs korangs.......
mlm ni Malaysia vs Singapore.!! 
jum pegi tgk,bg lah sokongan sket kt Safee Sali n Khairul Fahmi.. ^.^

hope Malaysia dpt menewaskan singapore tuh.. pasti buleh..u can do it Harimau Malaya.. u can do it.. I know.. hehe..
but,persoalannye skrg sape ganti tmpt Safiq Rahim yg digantung coz dpt kad merah?? mungkin Amirul Hadi kot jadi pilihan utame..

skuad HARiMAU MALAYA

Apeapepon samesame lah kite nantikan mlm ni yeahhh..pukol 845pm kite menonton bersame..

go, go HARIMAU MALAYA, go go MALAYSIA

Tuesday, July 26, 2011

Let's share the meaning of roses

Haaa, kemon2 let's share the meaning and colours of roses..


munge rose ni merupakan simbol pemberian atau hadiah yg mencerminkan rasa kasih dan sayang serta penghargaan.tak herann la mak kalau munge rose ni sangat sangat diminati oleh golongan wanita mcm taye... (hahaaa ayat skema xleh blah..huhu)
Then,korang nk tau x ape maksud disebalik warne warni munge rose..
jumm check it out.. :p


MERAH
Rose merah adelah simbol yg menunjukkan rase cinta dan romantik,juge a perfect time to say 'I love You'. lambang kecantikan and 'perfection'. manakale sejambak ros merah pule,adelah care terbaek untuk melahirkan rase suke,syg yg sangat mendalam terhdp sserg yg very the special mungkin.. (wow i Like this) ^^


PINK
Rose pink adelah simbol kelembutan dan 'elegant'. salunye pemberian ros pink adelah mencerminkan 'admiration',juga melambangkan penghargaan and keriangan. sejambak ros pink salunye memberi maksud yg sama sprti ros merah tetapi taklah secare direct'.. (ni kire leh bg Secret admire la) ^^


KUNING
Rose kuning adelah simbol kehangatan dan keriangan sebab ia sangat terang dan cerah kann. keceriaan warne kuning biasanye mencerminkan pertalian persahabatan yg utuh. sememangnye sejambak ros kuning melambangkan keseronokkan and very the 'friendship'.. (ok nt nk bg BFF kott) ^^


PUTIH
Rose putih mewakili simbol simpati dan ketulusan hati juga secare amnye dikaitkan dgn perkahwinan dan permulaan sesuatu hubungan. ros putih ni juge memberi makna 'honor' dan 'amazement'. 'Arrangement' ros putih buleh menimbulkan suasane yg dikenang sepanjang zaman..
(ros ni utk org sakit) ^^


JINGGA
Rose jingga or oren yg garang dan membare ni memberi gambaran 'desire & ethusiasm' (ape ni??). warnenye juge adelah simbol keinginan yg tggi,juge dikaitkan dgn rase kasih yg fanatik. sejambak ros jingga buleh memberikan impak yg besar kpd penerimanye.. (tp i x bape Like wane ni laa) ^^


LAVENDER
Rose 'lavender' jarang ditemui kt Malaysia. namun keindahan dan kecantikkannye yg unik buleh memikat hati dan imaginasi kita. dengan warnenye yg very fantastik adelah 'perfect symbol' kpd tarikan hati. sejambak ros 'lavender' mengatekan 'Love at first sight'.. (wow so romantic LOVE) ^^




*p/s : Rose warne turquoise ade takk..heheeee


Tips dan panduan maksud disebalik warna ros adalah untuk membantu anda memilih warna dan dalam masa yang sama menyampaikan maksud hati anda kepada pasangan.cehcehhhh


Wednesday, July 13, 2011

syukran :)

trime kasih ya ALLAH,
trime kasih kerane memberi hambe mu ini peluang untuk meneruskan kehidupan yang lebih mencabar..
trime kasih wahai Ibuku,
trime kasih kerane memberi kepercayaan untuk diriku dan dirinye..
trime kasih wahai Hati,
trime kasih kerane mbuke pintu hati ini utk kbahagiaan sekali lgi..
terime kasih wahai Mr x,
terime kasih kerane sudi menerime ku seadenye untuk menjadi penemanmu harap2 untuk selamanye..


semue yang terjadi memang ade hikmah disebaliknye, Allah sengaje menguji semue hambeNya ~
supaya mereka tau membezakan yg mane satu baik dan buruk... 
supaya mereka dpt berfikir dengan lebih matang...
supaya mereka lebih berhati hati dlm segala ape keadaan yg datang...
supaya mereke akan kuat meneruskan liku2 kehidupan..


InsyaAllah kite same2 menempuh dunia yg baru ke arah jalan yg dirahmati oleh NYA.. AMIN~



Saturday, July 02, 2011

photoshoot time

haaa..korang tau kan  
taye ni kan suke bergambo.. lagi2 klu ade kwn yg gilo kemere mcm kwn2 yg taye ade skrg..
mmg sume menjadi lah..event due orang pon..hehe..

time nih g dolan2 ngn melyn, 
tempat kenangan woo..tp xpelah kenangan dah tggl sejarah..hehe..

agak2 ade can jadi model x..kihkihkih..
klu ade sesape nk amek i jadi model,i buleh je..hahahaa.. (berangan metul) :D







Thursday, June 23, 2011

cukup ke sekali??

Cukup Sekali

Artist: Jay Jay
Di saat kupinta keputusanmu
Kau masih menanyakan semalamku
Bertanya tentang dia dan kehebatannya
Sedangkan segalanya telah engkau tahu
Tiada rahsia hidupku

Di saat kulahirkan kekesalan
Sengaja kau mengambil kesempatan
Mengungkit perbuatan dan keterlanjuran
Kau ulang bercerita tentang hati luka
Membuat ku rasa berdosa

Demi masa depan yang kita mimpikan
Hapuskanlah kenangan yang mengusik perasaan
Tiap kali memandangmu tak terhingga kesalku
Maafkan aku sayang menodai kepercayaanmu

Andainya ku dapat menarik kembali
Detik-detik hitam yang berlalu
Kesilapan serupa tak akan ku ulangi
Cukuplah sekali menyakitimu
Cukuplah sekali kau membenciku

Thursday, June 16, 2011

penangan nora and seth

alaa.. cter Nora Elena da nk abes daaa..
petang ni last la episod nye..
series seyhhh xpuas tgk psgn romentik Seth and Nora lg..
tp suke coz x tngok muke yvonne tu aptb..haha.. terpengaruh betul la.. :p
secare purata ramai yg nk hubby like #SethTan but not setan ok.. 
taye pon same lah..tp ade ke??? hihi..

dek penangan nora elena ni,taye pon membeli lah novel nye bertajuk Kasih Yang Suci (KYS) yg diterbangkan khas dri pulau pinang..haaa mukan sng nak cari kat jb ni..
lg2 tga hangat d pasaran.. so taye xpayah nak puseng2 cari n nak tanye2 ade stock lg x novel KYS tu.. yg pntg I already got it.. ;)
hasil bantuan Aini jugak yg post kat fesbuk yg menanyekan sape yg nk bli novel tu..
alaa xpelah surcharge rm3 jerk n selamat sampai dah kat umah..



haaa ape??ape?? nk pnjm?? nk pnjm sorryyy sewe boleh haaa..hahaha

Friday, June 10, 2011

nightmare la

ya ALLAH, ya tuhanku Engkau yg maha mengetahui segale2nye ape yg terjadi dan ape yg akan terjadi, jauhkanlah aq dan keluargeku serta sahabat2ku dari segale bende atau malapetake yg tak diingini.. berikanlah hambe mu peluang untuk bertaubat dan berikanlah kami petunjuk ke jalan yg benar, ya ALLAH sesungguhnye Engkau yg maha pengampun lagi maha penyayang..

nape ni risau semacam,
psl nightmare mlm td ke..? emm nk kate taye x bace doa,taye bace.. sblm tdo mmg bace ayat kursi ngn doa tdo tu lah kan,tp....eh eh jgn fikir lah, mimpi tukan menan tdo jerk.. jgn fikir ea..
tp kan I'm still takot lah.. dah2,xmo fikir k.. everything its gonna be okay.. I hope like that laa.. InsyaALLAH.. aminyarobbalalamin~



Wednesday, June 08, 2011

terase dihargai

rase diri ni dihargai..terharu babe..
even though 'something' tu bkn dri org tersyg, tapi rase ouhhh nk senyum jerk bole..?
tapi xde ke org marah or rase xpuas hati nt..eh biala da x de kene mengene ngn die kan..so nape takot..hehe.. ape pon thanks a lot, 
i'm really appreciate that.. thank you so much.. ;)



Wednesday, May 25, 2011

kaki muveee

kaki muvee sehhh taye bulan nih..
mane taknye,xmcm sminggu skali plak pegi tgk wyg..sabor jer ler hehe..
xpe xpe yg penting kite enjoyyyyyyy!!!!!! (hah hambek kau,3x tgk muvee bulan nih bajet pon lari)

9 May - Fast & Farious 5 

cite ni not bad,best, i like Paul Walker..hihi..
tp kn terlmbt 15minit coz jln jem then berlaku kejadian yg x diingini.. ALHAMDULILLAH syukur xde pape..haaa..xper lah,dah download pon so muleh tgk lagi..hehe..
pestime kau i tgk kt Mbo KSL with ayunte,kecikte,aud & naz.. 
tmpt de gile sejuk,so share pashmina ngn ayunte..tenkyu macik..hihihi..
so, i nk bg lah kt citer ni.. ;)


12 May - Kongsi (Lu Langsi Lu Mati)

wowowoooo..! eksaited yo pesday nk pegi tgk kt jusco..haha..
naseb ticket ade lg,tp taye ngn incik fazz agak saket kpale gak la tgk seat 4dr dpn..iklan mcm hebat trangtangtang tau tp kan kureng sket la cite arahan Farid Kamil ni..ntah erk mcm tergantung pon ade citer de..spe yg da tgk de tau la kan..
so citer ni i bg ★ jer lah.. kihkih.. ;p


22 May - Nur Kasih The Movie

i melum nk citer kan,tp i nk bg lah.. ^_^
haaaaa..nur kasih the movie mmg superbbb,best dow wa ckp..
alaa dr kt tv3 citer ni mmg best kn,so xmukin movie de xsyokk..
sume pasaan ade senyum,touching,feel lah..tp kan si sharom leh plak kacau feeling org time tgk,series mengade betullah de tu,hishhh mmg abg masham pon bak kate shedot..
igt nk g tgk kt Cs,tp memandangkn cik member2 kite ade yg melum pegi KSL so i pon gerak ke sane lah,pastu balik tgk muvee kiteorg ke TuttiFrutti with ieda,ziza,aini,tofik,ermi,sharom.. ;)


Ok thats all,
tp ade telepas jugak cter Thor,Pirate Of Carribean,Paul..da smpai xtertengok dah.,.hihi..
haa NEXT.... cite Karak arahan Kru mcm nk tgk tp takot laaaa..eh eh jum pegi tengok jum3.. 


Wednesday, May 18, 2011

jumm layan 6ixth sense

*p/s : thanks 4 him for this song..


Telah jauh terpisah diriku dan dirimu
Dalam ruang dan waktu
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu
Resahku tanpa hadirmu
Sungguh berat hatiku merasakannya


Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu dan hadirnya menyentuh hatiku
Mencintainya
Hatiku pun inginkannya
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu


Ku sakiti hatimu yang tulus mencintaiku


Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena ku terhanyut mencintai Dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya


Terhanyut jiwa ini terjatuh dihatinya


...sy xslhkn awk,mmg perasaan boleh berubah bile2 kan..
(ape yg berlaku smlm hanyelah kenangan,
ape yg akn dtg berlaku pule adelah kenyataan)


lepas dpt je flashback,terus pilih n nyanyi lagu ni kebetulan time tu ade kat @Diva bersame-same dengan budak opis yg kaki karok ulun,alep,fayzul,ayul, n akak..
and sorry u all zqa balik cepat,sebab ketiadaan mood tibe2..next week kite g bowling plak nak??

Thursday, April 28, 2011

i believe i can fly~

i believe i can fly = taye percaye taye buleh terbang..heee..

erkkk,xsaba taye nk cuti..
nk tenangkn fikiran,nk rehat dr jiwe kacau,nk rilexkn badan..
lately salu kne saket kpale,tenape ntah..sebab keadaan persekitaran mungkin?
ouhhhhhhh sejukkkk mungkin smpai leh saket kepale ke?
 euwww..menggigil wooo.. penghawe dingin 20'c + kipas 1 or 2 or 3 = sejuk beku tahap maximum..

okehh,chill yaw..
esok da nak bercuti..yahoo..!! xsabar nak fly fly.. :))
so i'm away till 2nd May..gonna mish u all.. 
alaaa kat2 sini jerk,bukan kt oversea pon..hihi.. tataaaaaa..muaahhh..
taye kan macam nak pegi sume tempat nih,bestnye kalau taye dpt p seluruh negare..
cehh berangan sudaa..hehehe






xkire xkire nak pegi jugak semue tempat ni..hehehehe..

Friday, April 22, 2011

Hepi & Sedeh



entri ringkas sahaje.. 


HEPI = Heppy Birthday to kecikte yg ke 23..
taye doakan semoge macik d panjangkan umor, d mrhkan rezki, d berikn kesehatan, d permudahkan segale urusan, cepat2 kawen macik.. soh aud masok minang cepat.. taye tayang macik..hehe.. frens 4eve never till end..insyaAllah.. amin


ni la kecikte :)


SEDEH = taye amat merindui Mohd Azrey Aziz bin Azman..
taye pon xtau tenape tetibe taye rindu sgt kat die,kt opis taye pegi blkg taye nanges terigtkn die.. dan kemudian itu,adek Ahkim tetibe post on wall.. 

arwah azrey aziz ;(


Ahkim's Scania
bang....aku n abg2 n akak2 aku y len rndukn ko...tbe2 aku mmpikn ko 2 hari lpas...
moga ko tnng n aman kat sne...aku rndu wak2 lpak2 nan ko wlaupn ite agak xakrb akhr2 pmrgian ko...time kasih ats knngn n khdrn dlm idup iteorng....kami brbngga n brtrma kasih nan ko bang....AL-FATIHAH...

ohh tuhan..brtmbh sedeh aq,membacenye..
beb,1daykiteorg sume akn jumpe qo balik kan..smoge kau tenang berade di sane..al-Fatihah utk kau..

entri ringkas,tp penoh makne bagi taye.. 
okeh see u on next entri.. 

Monday, April 18, 2011

my opiste

hehehe..
tetibe nk post entri my opis..kehkehkeh..ape kehe ntah agaknye kan..
ala kawan kate sharing is caring maaaa..rilex arr..
ok2 jum cekedaut.... ;)





sedikit biodata mengenai opis taye.. (halamak mcm poyo jer wehh) :DD

  • Name Co., : Selamat Feeder Sdn Bhd (ni bahagian shpg kt atas)
  • Compass Agencies Sdn Bhd (ni bahagian fwdg kt bwh)
  • Address : No 6-01 Jln Sena 18,Tmn Rinting 81750 Masai Johor
  • As Agent : Pancon Shipping & Marine Services Pte Ltd
  • Feedering services Pasir Gudang - Singapore - Pasir Gudang
  • General Manager : Mr. Thomas Chan
  • Second Bosh : Mr. Goh See Ping
  • Operation : Mr. Rushdi @rash, Mr. Qayyum @rango & Mr. Fairuz @jack
  • Other Staff : Ms. Liow, Ms. Waty @kak bintang, Ms. Ziqa @qaqa, Ms. Endang @kaci, Ms. Waniey @bubu & Ms. Verlyn


ni ler dak2 yg taye maksodkan tadi :P
ni melum masok dak forwarding..kang x cukop ruang blog nk masokkan..hihi


pelik x tetibe nk cte psl opis taye nih..hoho..
semangat nak g opis every monday n thursday skrg laen bebeno..sebab da ade uniform.. (jakun sket kot) hohoho
kne menganjeng pon ade jugak yg kate mcm konduktor bas..ape seyhhh..haha,xpe lah jnji korang bahagie kn..kn..
fyi kan,taye da keje cni 4taon date income 8 Januari 2008 (haaa igt lagi tau) so far so gud la korang.. sumtime agak tertekan dengan persekitaran..
biaselah mane ade keje yg always hepi kan,kdg2 sakit jiwe pon ade,kdg2 bahagie,kdg2 lu pk la sndirik..haaaa..
baru2 masok dulu blaja wat export k5 manifest ngn cikgu cantik shilla..hehe.. (tp da brenti,skrg die keje kt china shpg)..pastu 3bulan da expert wt k5,beralih pule ke dunia wat import k4 manifest..haaa time ni kan,otak da mule main peranan..dah mule balik keje lmbt siapkan manifest sebelum kpl masok..kalau kpl masok manifest blm siap,esok stendby la kt ofis dgn tepon yg berdering xhenti2 (srabot tau x)..kemudian cik shilla da nk brenti,so kene take over amek booking for transhipment dept..kat cni punye tmpat wahahahaha mmg giler..xtau smpai biler bertahan..



haaa..ni la kpl kiteorang, kapal Golden Star :D


*pssssstt : korang ade teka teki sket lahhh..
agak2 kn,bape lame taye leh keje cni?????? hihi..




Saturday, April 09, 2011

zqa cik anggun??



uitssss..
cerciter cerciter sape yg panggil zqa cik anggun..?? jeng jeng jeng..ahaks..
anggun ke taye nih kawan2?? cube ckp meh..haha..
tp kan rase terharu meyh ade org panggil taye mcm tuh..
adelaaa kan kan..hehe..die xde fesbuk,tp die salu bace diary taye nih..
so kalau die bace nih,taye conform mesti die senyum jerk..hehehe.. ^__^
kalau yg xsuke ke yg unLIKE ke sukeati la korang,sbnrnye korang jeles kan sebab xde org panggil korang mcm tuh.. (hahaha berlagak plak seyhh)


ade org kan panggil taye kan zqa cik anggun.. ^_^
March 31 at 6:56pm ·  ·  · 

    • Ellie Lily sukkkeeeeeeeeeee......
      March 31 at 9:09pm · 

    • Amoore Gurlz unlike..hehehe
      March 31 at 9:12pm · 

    • Haziqah Mohd Sat ape seyhhh kak lily..hohoho..
      March 31 at 9:13pm · 

    • Ellie Lily eh,btol kn ske kn.. kn.. kn.. =P btol la tu ape org tu kate..
      March 31 at 9:14pm · 

    • Haziqah Mohd Sat hehe..tq macik muse.. :)
      xla kak lily,mukan sume org suke kn..kn..kn..hehe

      March 31 at 9:18pm · 

    • Amoore Gurlz hehehe..ur wlcome mkcik ziqa ^_^
      March 31 at 9:20pm · 

    • Ellie Lily uik... cik adk xske ke?? pulak.. xpe,ske dlm ht je ea.. huhuhuhuhu...
      March 31 at 9:25pm · 

    • Sha Gegurlz Nk unlike..
      March 31 at 10:13pm · 

    • Haziqah Mohd Sat eee..susa gak ramai org jelesh ni..hahah
      March 31 at 10:23pm · 

    • Sha Gegurlz Weeekkksss.. :P
      March 31 at 10:23pm · 

    • Norrul Aini mmg anggun pong...=D
      April 1 at 12:22am ·  ·  1 person

    • Qayyum Pederosa emma watson
      April 2 at 11:32am · 

    • Haziqah Mohd Sat Ape seyhh..taylor swift lar..
      April 2 at 11:38am · 

pastu kan kan,
my geng ade plak yg menjangket panggil cik anggun jugak..hehehe..


*p/s : c***** kalau da bace bagitau zqa ea..ape pasaaan?? huhu... ;)